Тел. 0878 923199

за консултации

Полезни храни при остеопороза 2 част

6 Неочаквано полезни храни при остеопороза 2-2 2 част

Полезни храни при остеопороза 2 част.

Продължава от:

Полезни храни при остеопороза

Ето нашите предложения и съвети за полезни храни при остеопороза, които ще подобрят костния метаболизъм и ще забавят процесите на развитиетеопорозата.

6 Неочаквано полезни храни при остеопороза 2 част:

  1. По-добрият сандвич – приготвено просто от бадеми (и може би малко сол), бадемовото масло е лесен начин да повишите приема си на калций. Две лъжици съдържат 112 милиграма калций. Освен това в бадемите има калий (240 милиграма на 2 лъжици), както и протеини и други вещества, които играят поддържаща роля в изграждането на здрава костна система.

  2. Мляко от растенията – полезни храни при остеопорозаМоже би сте си мислели, че като замените кравето мляко със соево, бадемово или кокосово, ще изгубите всички калций и витамин D. Но повечето млека, които откривате в магазина, всъщност са обогатени с тези хранителни вещества. Все пак проверете етикета за по-сигурно.

    6 Неочаквано полезни храни при остеопороза 2-2 2 част

  3. Дайте шанс на вегетарианските протеини – Тофуто е широкоразпространено в азиатската кухня, защото с него може да се приготви всичко и е много богато на полезни вещества. Половин чаша обогатено с калций тофу съдържа 400 милиграма от важния минерал. Тофуто има и други благоприятни ефекти върху костите. Изследванията показват, че изофлавоноидите, които изобилстват в тофуто, намаляват риска от заболявания на костите при жените в менопауза.

  4. Класическия сок – може да си пасва идеално с палачинките, но портокаловият сок по природа не съдържа много калций. И въпреки това може да е чудесен начин за повишаване на приема на калций. Как така? Производителите често предлагат варианти, които са били обогатени с калций и съдържат толкова, колкото има и в прясното мляко.

  5. Пренебрегвания сушен плод – полезни храни при остеопорозаКато чуете за сушени сливи и вероятно си мислите, че само старите хора ги ядат. Но всеки трябва да си ги похапва. Изследванията показват, че редовното консумиране на сушени сливи, които са богати на калций и витамин D, подобрява плътността на костите, като забавя разграждането им в тялото.

    6 Неочаквано полезни храни при остеопороза 2-3 2 част

  6. По-добрият подсладител – за разлика от рафинираната захар, меласата е източник на калций. В една чаена лъжица от сладкия сироп има 41 милиграма калций. Можете да ползвате меласата не само при печене. Опитайте да заместите с нея меда в киселото мляко или сутрешната зърнена закуска.

Приемът на полезни храни при остеопороза е изключитело важно, за контрола на остеопоротичните процеси в нашето тяло.

Discussions:

One comment

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Абонирай се

Въведете имейл

Съветване за спазване на мерките за контрол на COVID - 19 ! Останете у дома!

Съвети за лична хигиена: тук