Тези топ 5 добавки могат да помогнат за укрепване на костите по-добре от калция

Digiqole Ad

Ако приемате редовно калциеви добавки, но установите, че резултатите от скрининг с DEXA не се подобряват, вероятният виновник не е броят милиграми, които приемате, или източникът, от който са получени. Калцият сам по себе си просто не е достатъчен за укрепване на костите.

През целия живот скелетът непрекъснато претърпява естествен процес на ремоделиране, който разгражда и регенерира основната структура от колаген и минерали, които поддържат костите здрави. Въпреки това, след 50-годишна възраст и особено след менопаузата, тялото става по-малко ефективно в усвояването на калций и други хранителни вещества, необходими за поддържане на костната плътност. Това лишава тялото от градивните елементи за здрави кости и забавя цикъла на обновяване, което прави костите по-крехки и чупливи с всяка изминала година.

Въпреки това, здравословната диета и някой добавки могат да помогнат да осигурите на тялото си минерали за укрепване на костите и факторите за усвояване, необходими за транспортирането им директно до костите, избягвайки риска от натрупване в меките тъкани като артериите или бъбреците.


Как можете да различите добра костна добавка от лоша?

Последните проучвания показват, че повече от 50% от жените и 1 на всеки 4 мъже ще претърпят фрактура от крехкост през живота си поради загуба на костна плътност. Тъй като очакваната продължителност на живота се увеличава и хората остават активни дори в напреднала възраст, тези рискове продължават да се увеличават. Може би не е изненадващо тогава, че общественото търсене на добавки за поддържане на костите нараства бързо.


Обичайни калциеви добавки

И все пак, не всички добавки са създадени еднакви. Бързо развиващият се пазар на продукти за поддържане на костите примами много компании да пуснат неефективни добавки, съдържащи прекалено високи дози калций без поддържаща група от витамини и минерали, предназначени да осигурят максимално усвояване в костите. Ето защо нашият персонал реши да прегледа всички най-популярни формули за здраве на костите днес и да ги оцени за безопасност и ефективност. Ще ви покажем какво да търсите, какво да избягвате и кои продукти определихме като най-добри.


Кога ще видите резултатите?

Съставките в повечето формули на добавките за костите могат да започнат да действат в рамките на 1 до 2 месеца, което ви позволява да се върнете към физически дейности, които помагат за допълнително укрепване на костите ви. Въпреки това може да отнеме допълнително време, за да ускорите естествения цикъл на обновяване на костите на вашето тяло и да осигурите максимална защита срещу загуба на костна плътност.

Изследванията показват, че 6 месеца ежедневна употреба значително увеличава вероятността от трайно подобрение. Ето разумен график:

Месеци 1 – 2: Когато костите ви започнат да укрепват, може да забележите по-малко дискомфорт, което ви позволява отново да тичате наоколо с внуците си и да изпълнявате по-взискателни домакински задължения.
Месеци 3 – 6: Може да забележите, че се чувствате по-силни, по-здрави и по-уверени в здравината и плътността на вашите кости, което ви насърчава да излизате на бързи разходки, походи или каране на велосипед.
Месеци 6+: Достига се пикова костна поддръжка. Резултатите от най-новото ви DEXA сканиране на кости може да вдъхнат новооткрит оптимизъм относно плътността на костите ви, мотивирайки ви да станете по-активни и да преразгледате упражненията с по-високо въздействие и натоварване, за да укрепите допълнително костите си.

Съвет: За най-добри резултати се съсредоточете върху последователността. Добавянето на ефективна добавка за поддържане на костите към вашата ежедневна рутина за най-малко 6 месеца насърчава експоненциално подобрение, тъй като всяка доза се основава на предимствата на предишната.

Очаквайте част 2

Източник

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.