Подгответе костите си за зимата

Digiqole Ad

За да поддържате тялото и костите ви здрави , трябва да вземете мерки отрано. Проблемът в ставите и костите не само ограничава движението ви, но и може да причини много дискомфорт и болка. Ако не се грижите правилно за тях, с настъпването на зимата проблемът с костите и ставите е неизбежен. Една от причините за това може да бъде ограниченото усвояване на витамин D (слънчева светлина). През зимата притокът на кръв към периферните области в тялото намалява. Този ограничен приток на кръв води до скованост и болка в ставите. Обикновено хората пренебрегват своите проблеми, свързани с костите и ставите, което може да доведе до по-нататъшно влошаване, което води до спазми и фрактури.
Затова днес тук ви представяме десет съвета, за да поддържате ставите и мускулите си здрави през тази зима:

Балансираната диета е ключова за цялостния здравословен начин на живот. Яжте диета, която компрометира плодове, зеленчуци, зърнени храни, млечни продукти и варива. Наред с диетата, важна е и физическата активност. Физическата ви активност може да не е непременно час в салона, но може да бъде и 30-минутна бърза разходка. За да поддържа здравословен живот, човек трябва да яде калории и след това да ги изгаря, така че продължавайте да се движите. Упражнението също укрепва мускулите и поддържа теглото ви и по този начин подкрепяйте коленете си, за да балансирате теглото си.
Яжте храни, богати на витамин К, D и С

Хората, които имат проблем в ставите и мускулите, се предписват да имат храни, богати на витамин D, K и C. Всъщност дефицитът на витамин D може да доведе до остеопороза, ако той продължава по-дълго време. Тези три витамина помагат за усвояването на калция в костите, а също така помага при производството на хрущяли. Примери за някои храни, богати на витамин D, са тлъсти риби, яйчни жълтъци, мляко и сирене. Някои храни, богати на витамин К, са зелени листни зеленчуци като броколи, спанак, зеле и къдраво зеле. Някои храни, богати на витамин С, са портокали, лимони, ягоди и киви.

Отслабнете (Ако имате наднормено тегло)

Хората с наднормено тегло имат повече шансове да получат артрит. Човек трябва да поддържа теглото си, за да поддържа коленете си здрави. Докато коленете се справят с теглото на цялото тяло, те трябва да бъдат силни и гъвкави.

Вземете душ с топла вода

Топъл воден душ изпитва сковаността в ставите и също така облекчава болките при артрит. Човек трябва да опита и да се къпе в топла вода поне веднъж на ден. Вземането на вана от топла вода също ви кара да се чувствате по-добре чрез намаляване на стреса.

Взимайте добавки с витамин D

Както вече споменахме по-горе, по време на зимите не получаваме достатъчно слънчева светлина, която е жизненоважен източник на витамин D. Освен диета, богата на витамин D, можете да взимате добавка с витамин D веднъж седмично, един от най- добрите препарати на българския пазар е Bone Mass, който съдържа всичко необходимо за вашите кости, можете да го намерите в аптечната мрежа.

Намалете приема на кофеинови напитки

Кофеиновите напитки като кола и други газирани, минимизират усвояването на калций. А дефицитът на калций може да доведе до проблеми в костите. Така че освен да имате богата на калций храна, човек трябва да избягва газирани напитки, така че калцият, който имате, да се абсорбира от тялото ви.

Изследвайте се

Всички над 40-годишна възраст и особено жените трябва да се подлагат на тест за костна минерална плътност. Тестът за костна минерална плътност се прави, за да се определи количеството минерал, който костите ви имат.

Скрининг на остеопороза тук – https://bit.ly/2FiwML9


Имайте богата на калций диета

Тялото ви се нуждае от калций, за да поддържа по-здрави кости. Някои богати на калций храни са мляко, кисело мляко, броколи, сирене, бобови растения, сухи плодове, морски дарове и зелени листни зеленчуци. И тялото ви се нуждае от витамин D, за да абсорбира калция. Както калцият, така и витамин D са от съществено значение за поддържането на здрави кости и стави.

Жените по време на преди и след менопаузата са по-податливи

Случаите с недостиг на калций са много чести по време на менопаузата на жените. Жените сами трябва да увеличат приема на калций през това време. Недостигът на калций се нарича хипокалциемия. Жените на възраст от 50 до 70 години трябва да консумират 1200 mg калций всеки ден.

Спрете да пушите и пиете

Лошите навици водят до лоши проблеми. Костната минерална плътност може да намалее поради прием на тютюн и алкохол. Прекомерното пиене също може да доведе до същия проблем. Престани вече.

Поддържайте правилната стойка

Стоенето и седенето в правилната стойка предотвратява проблема в ставите и костите. Склоняването може да засегне костите ви и да създаде проблем за вас. Позата е важна дори когато носите нещо. Ако вземете нещо тежко, тогава не огъвайте гърба си, а по-скоро коленете. Винаги се старайте да балансирате теглото на двете рамене, ако носите пакет с чанти!

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.