Пробиотици за остеопороза

Digiqole Ad

Пробиотици за остеопороза

Остеопорозата засяга предимно възрастни хора, но загубата на костна тъкан може да започне
още на 40-годишна възраст. Напоследък учените са установили, че пробиотици за остеопороза могат да бъдат безопасен и ефективен инструмент за борба с костната загуба. 

С напредването на възрастта, костна структура бавно отслабва. Вместо това, костта се състои от жива тъкан, която непрекъснато се развива и ремоделира в нова кост. Този процес е по-ефективен, когато сме млади. Около 30-годишна възраст тялото спира да натрупва нова костната маса и след, като достигнем 40-те и 50-те години, може да се разруши повече кост, отколкото организма е изградил.

пробиотици за остеопорозаС течение на времето това може да доведе до остеопороза. Костите постепенно стават по-тънки, което може да доведе до фрактури – дори и от просто падане. По-възрастните жени са склонни да имат по-висок риск от развитие на болестта. Други рискови фактори, като ранна менопауза, тютюнопушене, фамилна анамнеза за остеопороза могат да доведат до счупване на костите.

Фрактурите могат да имат тежки последствия: например през първата година след фрактура на бедрената кост, смъртността е 24-30% поради риск от усложнения. Независимо от времето, когато хората са на 70 години, и мъжете, и жените губят костна маса със същата скорост. Налични са медикаменти, които могат да помогнат за лечение на остеопороза, но предотвратяването или забавянето на първоначалната загуба на кост е една от най- важните стъпки в борбата с остеопороза. Пробиотици за остеопороза са специален клас хранителни добавки, които спомагат и за възстановяване на костната структура и след костни счупвания.

Световната здравна организация препоръчва своевременното използване на хранителни добавки и пробиотици, които подобряват костната плътност и забавят загубата на костна плътност.

Пробиотици за остеопороза са иновативен продукт с висока концентрация и висока абсорбция от организма, които водят до високо усвояване на Калция в организма.

Единственият такъв продукт на българския пазар можете да намерите тук.

Източник: www.medicalnewstoday.com

Други подобни статии: тук

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.