Ползи и вреди от алкохола

Digiqole Ad

Ползи и вреди от алкохола от Остеопороза.com

Ползи и вреди от алкохола:

През 2014 г. Световната здравна организация нарече алкохола канцероген и каза, че дори и малки количества е вреден. Въпросът придоби нов интерес този месец с издаването на отрезвяващ доклад, който документира значително увеличение на броя на хората с проблеми с пиенето. Проблемите се забелязват особено сред жените, малцинствата и възрастните хора, както и тези с по-малки доходи.

Полезни ли са малките количества?

„Това е най-трудният въпрос, защото нямаме перфектни проучвания, които да отговарят на него, а данните, които имаме, са сложни“, казва изследователят на алкохола Кенет Мукамал, доцент по медицина в Медицински център Бет Израел Диаконе В Бостън.

Помислете за сърдечно-съдовите заболявания и за ракови заболявания, казва той: „Световната здравна организация казва, че няма безопасно количество алкохол, когато става дума за риск от рак, но може да се твърди, че няма безопасно ниво на пиене по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.“

Голямо проучване, публикувано този месец, илюстрира неговата позиция. Това показва, че малкота до умерена консумация намалява риска от за ранна смърт с около 20%. Рискът от смърт от сърдечни заболявания намаля още по-драматично.

  • „Ясно е, че тежкото и редовно приемане на алкохол е лошо за вашето здраве , казва Мукамал, „но дори и понякога превишаването на тези граници често е лошо за здравето си, дори ако обикновено пиете умерено.
  • „Има доказателства, че за всяка напитка, която приемате, особено ако сте жена, увеличавате риска от рак на гърдата с малък процент“, казва той. „Рискът е много малък, но е там.“

Последните проучвания също са изследвали как умереното пиене засяга застаряващия мозък. Една публикация този месец установи, че ежедневния прием на алкохол (до три напитки за жени и четири напитки за мъже) са около два пъти по-склонни да развият проблеми с намаляване на паметта.

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.