Възраста на костите

Digiqole Ad

ВЪЗРАСТТА НА КОСТИТЕ | Виртуален център по остеопороза

Възраста на костите зависи от количеството на витамин D:

Намаляване на костната загуба.

Комбинацията от добавки на витамин D и някои млечни храни може да Ви предпази от костна загуба, свързана с възрастта, показва ново проучване.
Консумацията на прясно, кисело мляко и сирене е свързана с по-висока костна минерална плътност в гръбначния стълб и по-малко костна загуба в бедрената кост при по-възрастните възрастни – но само ако те също са приемали добавки от витамин D, твърдят изследователите.

Витамин D стимулира абсорбцията на калций, който участва в изграждането на костите и предотвратяването на загуба на костна маса, според изследователите от Hebrew Senior Life и Масачузетския университет Lowell.

„Необходими са обаче допълнителни проучвания, за да се потвърдят тези констатации“. Сани е директор на програмата за хранене в Hebrew Senior Life Institute за изследвания за стареене.

  • Приблизително 10 милиона американци на възраст над 50 години имат остеопороза, болест, характеризираща се с ниска костна маса и прогресивно влошаване на костната тъкан. Остеопорозата увеличава риска от фрактури, загуба на физическа функция, понижаване на качеството на живот и дори смърт.
  • Други 44 милиона американци имат ниска костна плътност, увеличавайки риска от фрактури, според Националната фондация за остеопороза.
    Участниците в проучването са записани в дългосрочното проучване Framingham, което започна през 1948 г. и последвало здравето и навиците на жителите на Framingham, Масачузетс.

Проучването е финансирано от Националния институт на САЩ за артрит и мускулно-скелетни и кожни заболявания. Резултатите са публикувани на 1 март в Journal of Nutrition.

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.