Обезопасяване на дома при Остеопороза

Digiqole Ad

Обезопасяване на дома при Остеопороза от Остеопороза.com

Обезопасяване на дома при Остеопороза:

При Остеопороза е препоръчително да направим дома си по-сигурно място за живеене, като спазваме определени полезни съвети за обезопасяване на дома. Нужно е да обезопасим цялото си жилище, за да намалим риска от контузии от падане и подхлъзване. По долу сме представили основни полезни съвети за обезопасяване на дома:

  • Стълби – поставете странични перила и осветление. Поставете за предпазване от хлъзгане подложка в края на стъпалата.
  • Прозорци – за предпочитане е прозорците ви да са плъзгащи.
  • Врати – вратите е добре да са с отвор от около 80 см., с подходяща дървена дръжка. Ако вратата ви е плъзгаща, то механизма /плъзгача/ трябва да е вграден в пода и да се избягва наличие на праг, тъй като това може да доведе до спъване и падане.
  • Под – пода трябва да бъде с максимално сцепление, когато вървите по него. Махнете килими и постелки при възможност или ги фиксирайте здраво към пода, за да не се хлъзгат. Не оставяйте по пода предмети, в които можете да се спънете. Избягвайте мокри подове.
  • Лампи – всички лампи в жилището трябва да са достатъчно силни и правилно насочени. Ключовете а осветлението е добре да бъдат обозначение с светещо фолио или по друг начин за по-добра видимост в тъмното. В банята осветлението трябва също да е достатъчно силно, а ключа разположен на лесно достижимо място.
  • Мебели – столовете и креслата, трябва да са с облегалки. Не използвайте табуретки. Височината на седалката е добре да е около 45 см., като тя не трябва да хлътва.
  • Кухнята – Инсталирайте в кухнята аспиратор. Разположете кухненските мебели по такъв начин, че да имате опора при нужда.
  • Банята – В банята е добре не използвате ваната, тъй като при нея им предпоставка за контузии, в предвид изваяните форма и материалите от които е направена. Можете да поставите противо-плъзгаща постелка във ваната или корито на нейно място. Можете да монтирате до тоалетната чиния и душа дръжки за хващане при нужда.
  • Спалнята – В спалнята, леглото трябва да е с височина 45-50 см., като да е разположено в близост до вратата. Обезопасяване на дома при Остеопороза, включва и разположението на мебелите в спалнята. Те трябва да са разположени така, че да може лесно да се минава покрай тях.

Подобни публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.