Тел. 0878 923199

за консултации

Пробиотици за остеопороза

Пробиотици за остеопороза

Остеопорозата засяга предимно възрастни хора, но загубата на костна тъкан може да започне
още на 40-годишна възраст. Напоследък учените са установили, че пробиотици за остеопороза могат да бъдат безопасен и ефективен инструмент за борба с костната загуба. 

С напредването на възрастта, костна структура бавно отслабва. Вместо това, костта се състои от жива тъкан, която непрекъснато се развива и ремоделира в нова кост. Този процес е по-ефективен, когато сме млади. Около 30-годишна възраст тялото спира да натрупва нова костната маса и след, като достигнем 40-те и 50-те години, може да се разруши повече кост, отколкото организма е изградил.

пробиотици за остеопорозаС течение на времето това може да доведе до остеопороза. Костите постепенно стават по-тънки, което може да доведе до фрактури – дори и от просто падане. По-възрастните жени са склонни да имат по-висок риск от развитие на болестта. Други рискови фактори, като ранна менопауза, тютюнопушене, фамилна анамнеза за остеопороза могат да доведат до счупване на костите.

Фрактурите могат да имат тежки последствия: например през първата година след фрактура на бедрената кост, смъртността е 24-30% поради риск от усложнения. Независимо от времето, когато хората са на 70 години, и мъжете, и жените губят костна маса със същата скорост. Налични са медикаменти, които могат да помогнат за лечение на остеопороза, но предотвратяването или забавянето на първоначалната загуба на кост е една от най- важните стъпки в борбата с остеопороза. Пробиотици за остеопороза са специален клас хранителни добавки, които спомагат и за възстановяване на костната структура и след костни счупвания.

Световната здравна организация препоръчва своевременното използване на хранителни добавки и пробиотици, които подобряват костната плътност и забавят загубата на костна плътност.

Пробиотици за остеопороза са иновативен продукт с висока концентрация и висока абсорбция от организма, които водят до високо усвояване на Калция в организма.

Единственият такъв продукт на българския пазар можете да намерите тук.

Източник: www.medicalnewstoday.com

Други подобни статии: тук

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Абонирай се

Въведете имейл

Съветване за спазване на мерките за контрол на COVID - 19 ! Останете у дома!

Съвети за лична хигиена: тук