диагностика и лечение на остеопороза

Профилактика, диагностика и лечение на остеопороза

Остеопорозата е едно от най- честите социално значими прогресиращи заболявания. Профилактиката, диагностика и лечението имат за цел да забавят изтъняването на костната плътност и закуба на костна структура. Последица от остеопорозата са костните счупвания и последиците от тях, като силни болки, обездвижване, прегърбване, намаляване на ръста и други.

Ако търсите профилактика и лечение можете да се

свържете с нас 0878 92 31 99

Остеопорозата може да бъде първична и вторична.

пробиотици за остеопорозаПървичната остеопороза обхваща целия скелет, но може да бъде и локална, например след обездвижване. Засяга предимно жените в менопауза поради намалената секреция на естрогени, който поддържа костната система. Първият симптом на остеопорозата са костните счупвания. Първите счупвания настъпват обикновено около 60-65 годишна възраст.

Вторичната остеопороза може да се наблюдова при генекологични операции, ендокринилогични заболявания и след продължително лечение с кортикостероиди. Среща се при едва 5% от случаите. При нея няма възрастови ограничения.

Профилактика

За диагностика и лечение на остеопорозата са нужни няколко компонента. От съществено значение е приемът на всички елементи с благоприятен ефект които почишават адсорбцията на Калции в организма, като:  Витамин К, витамин C, витамин D, калций, калций.

Лечение

Лечението на остеопорозата е сложно и трябва да се провежда от лекар. Лечението е насочено не само към изписване на медикаменти, а взимане на решение кое е най – подходящото лечение за дадения пациент.   Общото свойство на всички медикамненти за лечение на остеопороза е въздействието им върху повишаването на костната плътност.

От значение са правилният хранителен режим и физическите упражнения (разходки на чист въздух и лека гимнастика).

Можете да запишете час за преглед и консултация на: 0878 92 31 99